Afwateringsplan

26-12-2024
In de vorige nieuwsbrief hebben we gesproken over de bouw van erfafscheidingen op uw perceel en hierin aangegeven dat transparante en groene erfafscheidingen onze voorkeur heeft. Dit is niet alleen vanwege de esthetische bijdrage aan het open en natuurlijke karakter van Hòfi Sint Joris, maar ook omdat ze essentieel zijn voor een goede waterhuishouding op het terrein. In dit artikel gaan we dieper in op de rol van afwatering en de maatregelen die u als kaveleigenaar kunt nemen om verstoring te voorkomen.
Waarom is afwatering belangrijk?
Hòfi Sint Joris is een gebied met natuurlijke hoogteverschillen en waterstromen zijn zorgvuldig geïntegreerd in ons verkavelingsplan. Regenwater moet over de kavels en wegen kunnen stromen naar de aangewezen rooien, waar het op natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Verstoring van deze waterstromen, bijvoorbeeld door verkeerd geplaatste erfafscheidingen of dichte bouwconstructies, kan leiden tot wateroverlast, schade aan wegen en erosie in het landschap.
Om dit te voorkomen, heeft Hòfi Sint Joris in samenwerking met Martin Koopman van CCM een afwateringsplan opgesteld. Dit plan geeft inzicht in hoe water zich door het gebied beweegt en biedt concrete richtlijnen om deze beweging niet te belemmeren.
Wat betekent dit voor uw erfafscheiding?
Wanneer u een erfafscheiding plaatst, dient u rekening te houden met de impact op de waterhuishouding. Transparante of open constructies, zoals hekwerken of groene heggen, laten water eenvoudig doorstromen. Wilt u een niet-transparante erfafscheiding plaatsen, zoals een muur, dan is het van belang om dit vooraf af te stemmen met Zeebries, de ontwikkelaar. In sommige gevallen moeten doorvoeren of openingen worden toegevoegd om de waterstroom niet te blokkeren.
Let bovendien op dat uw erfafscheiding correct wordt geplaatst. Raadpleeg hiervoor uw landmeter en stem, indien nodig, de locatie en uitvoering af met uw buren. Voor kavels die grenzen aan gebiedsontsluitingswegen of rooien, is overleg met de ontwikkelaar verplicht om te voorkomen dat cruciale afwateringspunten worden geblokkeerd.
Bekijk het afwateringsplan
Bij dit artikel vindt u een afbeelding van het afwateringsplan. Dit schema toont hoe het hemelwater door het gebied stroomt en welke delen van uw kavel belangrijk zijn voor een goede doorvoer. Het plan helpt u niet alleen om problemen te voorkomen, maar ondersteunt u ook bij het maken van duurzame keuzes die passen binnen de visie van Hòfi Sint Joris.
Samen bouwen aan een duurzame leefomgeving
Met de juiste aandacht voor afwatering zorgen we ervoor dat Hòfi Sint Joris zijn natuurlijke karakter behoudt en bewoners kunnen genieten van een duurzaam woongebied. Heeft u vragen over het afwateringsplan of over de bouw van uw erfafscheiding? Neem dan contact op met ons team. Samen bouwen we aan een leefomgeving waarin natuur en woonkwaliteit hand in hand gaan.
Gerelateerde Nieuwsberichten
Mei Events
24-4-2025 —
In de maand mei vinden op Curaçao weer drie zeer uiteenlopende evenementen plaats, die ieder op hun eigen manier bijdragen aan het culturele en maatschappelijke leven op het eiland. Van elektronische muziek aan de Sint Jorisbaai tot grootschalig vrijwilligerswerk en een week lang kunst in Otrobanda. Op zaterdag 10 mei 2025 organiseert WeProyekt …
Voortgang
24-4-2025 —
De afgelopen twee maanden is er op Hòfi Sint Joris weer hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van ons verkavelingsproject. Op verschillende locaties is zichtbaar vooruitgang geboekt, zowel onder als boven de grond. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden en een blik op wat eraan zit te komen. Een belangrijk onderdeel van de …
Maak kennis met …
24-4-2025 —
Pepijn Fecken, die in 2000 werd geboren in Nederland in de woonplaats Huizen. Sinds maart 2025 is hij actief bij Hòfi Sint Joris, waar hij zijn afstudeerstage vervult binnen het team projectontwikkeling. In deze rol ondersteunt hij onder meer bij de planning en uitvoering. Pepijn groeide op in Huizen, waar hij zijn basisschooltijd doorbracht op de …