Kerst & Oud op Nieuw

Kerst & Oud op Nieuw

In de aanloop naar kerst bruist Curaçao van de activiteiten en feestelijke gebeurtenissen. De eilandbewoners, altijd dol op kerstmarkten, genoten ruim een maand voor de feestdagen al van een scala aan evenementen. Hieronder blikken we terug op enkele hoogtepunten, waarbij de kerstsfeer samensmolt met de warme Caribische vibes.

 

Kerstmarkten

Vibrant Xmas Pop-Up Market - Landhuis Vredenberg 

Op 25 november kwam Landhuis Vredenberg tot leven met kraampjes van lokale ondernemers, culinaire verwennerij door Veranda Restaurant en Confetti & Company, creatieve activiteiten voor kinderen, en zelfs een bezoek van de Kerstman en zijn elfjes.

Christmas Local Market Hofi Moringa

Op 26 november verwelkomde Hofi Moringa Curaçao bezoekers met een diverse markt vol kunst, ambachten, sieraden, eten en meer. Het gratis toegankelijk evenement werd druk bezocht, mede vanwege de prachtige natuurlijke omgeving van deze markt.

Edition Marshe Luna Blou

Op diezelfde dag werd ook Luna Blou omgetoverd tot een magische kerstambiance, waar lokale verkopers hun kerstdecoraties en andere producten presenteerden.

Christmas Craft Fair bij Landhuis Bloemhof

Op 3 december vond de traditionele Kerstmarkt plaats bij Landhuis Bloemhof, met 70 deelnemers een van de grootste kerstmarkt op het eiland. Traditioneel werden hier weer veel handgemaakte cadeaus en lokale lekkernijen aangeboden. Een speciale Kids Corner zorgde ook voor vermaak van de jongste bezoekers.

Christmas Fair Pietermaai District Curaçao

Op 9 december kwam het Pietermaai District tot leven met diverse verkopers, veel kerstversieringen, seizoensgerechten, drankjes, livemuziek en gezellig entertainment.

Kerstmis bij Marshe Landhuis Daniel

Op 10 december bood Christmas at Marshe Landhuis Daniel ook een scala aan lokaalgemaakte producten aan en zelfs de Kerstman kwam langs om hier wat van zijn kerstinkopen te doen.

 

Feestelijke Tradities

Met een gemiddelde kersttemperatuur van 28 graden vieren Curaçaoënaars de kerstdagen zonder sneeuw en ijs. Met een dennenboom op de porch, een borrel op het strand en een BBQ als kerstlunch is dat voor de Europese Nederlanders vaak wel even wennen. Ondanks de tropische warmte doet Curaçao qua sfeer echt niet onder voor een koude kerst, want op Curaçao maken we toch overal het beste feestje van!

Straten, tuinen, kantoren en woningen worden uitbundig versierd met talloze lampjes en ware kerstverlichting kunst. De kerstsfeer wordt versterkt door lokale gebruiken, zoals het eten van het traditionele gerecht 'Ham die Pasku' en het drinken van de beroemde 'ponche crema', een romige likeur gemaakt van gecondenseerde melk, eieren, suiker en rum.

Traditiegetrouw zullen op de laatste dagen van het jaar tevens veel Pagara Party’s plaatsvinden op Curaçao. Bij ondernemingen en bedrijven steekt men vuurwerk af in de vorm van duizendklappers, of zeg maar miljoenenklappers! Meterslange linten worden afgestoken om de kwade geesten en nare gevoelens te verjagen, zodat men vol goede moed het nieuwe jaar kan ingaan met veel geluk en voorspoed.

De Nederlandse traditie op het strand van Scheveningen: “De Nieuwjaarsduik” is ook ook ‘overgewaaid’ naar Curaçao. Op het strand van Jan Thiel is het inmiddels een jaarlijks terugkomend evenement. In het warme Caribische zeewater van 25 graden, is het natuurlijk wel even een andere ervaring, maar ondanks het temperatuurverschil zullen de ijsmutsen en de erwtensoep traditiegetrouw niet ontbreken.

Na de jaarwisseling, op de eerste zondag van het nieuwe jaar, vieren we op Curaçao natuurlijk de Dag van Fuik. Dit grootste waterfeest van de Caribbean is inmiddels echt een begrip. Honderden boten, jachten, groot en klein, varen op die dag richting de Fuikbaai om samen het nieuwe jaar in te luiden. Een veelheid aan dj’s, een zee aan opblaasbanden en andere ‘floaties’, hapjes, drankjes… een traditie waarbij jong en oud samen geniet van een geweldige dag op het water! 

 

Beste wensen

Met het afsluiten van 2023, kijken we vol vertrouwen en ambitie uit naar het nieuwe jaar. We zijn trots en dankbaar voor de stappen die we reeds hebben mogen zetten en kijken er naar uit om samen met u te werken aan de nieuwe ontwikkelingen. Namens Hòfi Sint Joris, al onze partners en medewerkers wensen wij iedereen een schitterend uiteinde en vooral een voorspoedig en succesvol nieuwjaar.

Gelukkig Nieuwjaar - Feliz Año Nuevo - Happy New Year - Bon Ana Nobo

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …