Koningsdag 2024

Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als eilandbezoekers zich onderdompelen in een zee van oranje, om deze feestelijke dag te vieren.

Van Verleden naar Heden

De viering van Koningsdag op Curaçao is een prachtig voorbeeld van hoe tradities zich aanpassen en evolueren, terwijl ze toch hun kernwaarden behouden. In de loop der jaren is het feest uitgegroeid tot een evenement waarbij oude en nieuwe tradities hand in hand gaan. Van kleinschalige markten en intieme concerten tot grootse festivals en waterparken voor de kinderen; Koningsdag is een feest van inclusiviteit en diversiteit.

Agenda Highlights

Traditiegetrouw wordt er op deze dag van alles georganiseerd. Vooral in het centrum van Willemstad is er een overvloed aan evenementen. Een kleine greep uit de festiviteiten: 

Plaza Wilson Papa Godett – Fundashon Marshe King’s Day (10:00-23:00): Deze markt in het midden van Punda is een mix van culinaire hoogstandjes, muziek en samenzijn.

Marshe Nobo – Dutch King's Day (08:00-23:00): Ervaar de Nederlandse gezelligheid met een Caribische twist, vol eten, spel en vermaak.

Punda, Willemstad – Koningsmarkt (08:00-18:00): waar traditiegetrouw zowel eerste- als tweedehands spullen worden verkocht in het centrum van de stad. Een legio aan standjes en kraampjes. Afgewisseld door eet- en drinkgelegenheden met voor ieder wat wils. 

Wilhelminaplein, Punda – Kidsmarkt (08:00-18:00): Een familievriendelijke markt waar de ook de kleintjes zich kunnen uitleven als marktverkopers. Afgewisseld door muziek, toneel en straatartiesten. Zowel ouders, als kinderen kunnen hier genieten van een optimale ‘vrijmarkt’ sfeer.

Pietermaai District – King's Day Water Fun Park (10:00-18:00): Waterplezier staat centraal voor de jongere feestvierders. Terwijl de ouders genieten van muziek, een hapje en een drankje is er voor de kids een variatie aan waterpret te vinden. 

Madero Ocean Club – Kingsday Beach Festival (18:00-2:00): Sluit Koningsdag af met een spetterend strandfeest met je voeten in het zand en je hart in oranje!

Koningsnacht

Koningsdag op Curaçao bewijst elk jaar opnieuw hoe tradities mensen kunnen verenigen, ongeacht hun achtergrond of afkomst. Het is een dag waarop iedereen op Curaçao zich ook een beetje Nederlands voelt.

En als je niet kunt wachten; eigenlijk begint het feest al op de avond ervoor, tijdens Koningsnacht. Op 26 april staat de Nieuwstraat van Pietermaai al in het teken van oranje. Een avond vol muziek, dans en culinaire verrassingen. Vanaf vijf uur ‘s middags tot middernacht geniet je hier van een voorproefje van de oranjegekte. Koningsnacht is de perfecte start van een onvergetelijke Koningsdag. Trek je mooiste oranje outfit aan en dompel je onder in het vieren van dit Nederlandse feest, zoals alleen Curacao dat kan!

Voor meer informatie, check: www.curacao.com/nl/event/koningsdag-2024

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …