Maak kennis met ...

Maak kennis met ...

Marcel Thoonen, geboren en getogen in Gassel, een klein dorpje in het Land van Cuijk in Noord-Brabant, Nederland, maar al sinds 1991 woonachtig op Curaçao. Initieel had Marcel het plan om in de voetsporen van zijn vader te treden en volgde een opleiding om Volkswagen dealer te worden. In Apeldoorn doorliep hij de Auto Technische School en in Braunschweig studeerde hij aan de Volkswagen Business School MMI. Echter in het begin van de jaren ‘90 koos hij toch een andere koers en begon zijn carrière in het vastgoed op Curaçao.

Marcel is als projectontwikkelaar voornamelijk werkzaam geweest op Curaçao, maar ook op Aruba heeft hij een mooi project neergezet. Zijn portfolio is inmiddels groot en omvat projecten als Tarabana Residence Aruba, Boca Gentil, Mambo Beach Boulevard, Villapark Flamboyan, ONE Mambo Beach, Vredenberg Village 1 en 2, Bocazul @ Blue Bay en Epic at the Bay.

Sinds 2019 is Marcel actief betrokken bij Hòfi Sint Joris, waarvan hij samen met Rieuwen Groeneveld de initiatiefnemer is. Het oorsprongsverhaal gaat terug naar 2006, toen de eerste gesprekken met de vertegenwoordigers van de vorige grondeigenaren plaatsvonden. Het project kreeg officieel vorm in 2017 met het ondertekenen van een optieovereenkomst. Sindsdien zijn Marcel en Rieuwen de trotse eigenaren van het terrein en zijn ze actief gestart met de ontwikkeling van Hòfi Sint Joris.

In zijn rol als directeur van Hòfi Sint Joris speelt Marcel een cruciale rol bij de ontwikkeling. Hij bepaalt de strategie van het project en zet zijn uitgebreide ervaring in om dit project tot een groot succes te maken.

Naast zijn professionele bezigheden heeft Marcel een passie voor sport, met het windsurfen als zijn oorspronkelijke drijfveer om destijds naar Curaçao te komen. Tot op de dag van vandaag is hij een actieve sporter. In 2023 heeft hij onder andere nog de Vasaloppet gelanglauft en de Jungfrau marathon gelopen.

Wat betreft de toekomst kijkt Marcel optimistisch naar de groeiende trend in het toerisme op Curaçao sinds de Covid-pandemie. In 2023 werden alle records gebroken en zien we een stijging van zowel het aantal verblijfstoeristen als cruisetoeristen. “Ik zie het vertrouwen in Curaçao bij luchtvaartmaatschappijen, touroperators en institutionele beleggers weer toenemen”, aldus Marcel. “Nederlandse vastgoedbeleggers kiezen steeds vaker weer voor Curaçao als bestemming voor hun investeringen en ik ben van mening dat deze trend zich de komende jaren zal voortzetten. Het eiland is een aantrekkelijke bestemming voor zowel toeristen als investeerders en daarmee een uitdagende werkomgeving voor mij als projectontwikkelaar.”

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …