NIX KITESURFING: pareltje aan de Sint Joris Baai

NIX KITESURFING: pareltje aan de Sint Joris Baai

Graag willen we u voorstellen aan Nix Kite School Curaçao, een van de eerste kiteboarding scholen op ons prachtige eiland. Ze hebben een passie voor het lesgeven in deze opwindende sport en streven naar de ultieme ervaring voor hun studenten. Met een bedreven instructeur en meertalige begeleiding (in het Engels, Spaans, Nederlands of Papiaments) bieden zij een toegankelijke leerervaring aan kitesurfers van alle niveaus.

De home spot van Nix Kitesurfing ligt vlakbij hòfi sint joris aan de Sint Joris Baai. Deze baai wordt omringd door mangroven en zoutwaterbestendige vegetatie en het warme water, met temperaturen vanaf 25 graden, is ideaal voor allerlei watersporten. Of je nu de voorkeur geeft aan spiegelglad water of juist wat uitdaging zoekt met grotere golven, de instructeur van Nix Kite School wijst je in dit uitgestrekte watergebied graag de weg.

De eigenaar van Nix Kitesurfing is geboren en getogen op Curaçao. Zijn liefde voor de oceaan bracht hem op jonge leeftijd naar het windsurfen. Tijdens een vakantie in Cabarete, in de Dominicaanse Republiek, ontdekte hij het kitesurfen en was meteen verkocht. Terug op Curaçao werd de kitescene zijn wereld en de Sint Joris Baai zijn thuis.

Met zijn passie voor kitesurfen besloot Nick zijn hart te volgen. Hij vertrok opnieuw naar Cabarete en na het voltooien van een IKO-instructeurscursus keerde hij, met de benodigde uitrusting om les te kunnen geven, terug naar Curaçao. Hier startte hij in 2015 Nix Kite School Curaçao en al 8 jaar lang streeft hij zijn dromen na.

Dus, of je nu een beginner bent of reeds een volwaardig lid van de kitesurf community, bij Nix Kite School kun je de magie van het kitesurfen ervaren, begeleid door ervaren instructeurs en omringd door de adembenemende schoonheid van Curaçao. Want wie wil dat nou niet, een Kitesurf school in z’n achtertuin? Eén van die unieke aspecten van wonen in hòfi sint joris.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …