Recordjaar Toerisme

Recordjaar Toerisme

Curaçao heeft in 2023 een historische mijlpaal bereikt in het toerisme, met een recordaantal verblijfstoeristen. De Curaçao Tourist Board (CTB) kondigde met trots aan dat het eiland in het afgelopen jaar 582.409 overnachtende gasten heeft mogen verwelkomen, wat een aanzienlijke groei van 19% betekent ten opzichte van 2022. December 2023 spande de kroon met een buitengewone piek van 63.390 verblijfstoeristen, een toename van 41% vergeleken met december 2022.

Deze prestatie wordt toegeschreven aan diverse factoren, waaronder bijdragen van luchtvaartmaatschappijen, nieuwe productaanbiedingen, consistente marketingpromoties en strategische samenwerking tussen de publieke en private sector. Nederland speelde hierbij een cruciale rol, met een opvallende groei van 29% in Nederlandse aankomsten in december, totaal 23.108 bezoekers. Samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen zoals Corendon, KLM en TUI droeg aanzienlijk bij aan dit positieve resultaat.

Uit de Verenigde Staten verwelkomde Curaçao 14.714 bezoekers in december, een groei van 41% vergeleken met dezelfde periode in 2022. De algehele groei van de Amerikaanse markt in 2023 was indrukwekkend, met opmerkelijke bijdragen van luchtvaartmaatschappijen zoals JetBlue, Delta Air Lines, United Airlines en American Airlines.

De Colombiaanse markt vierde een triomfantelijke afsluiting van het jaar, met een recordgroei van 76% in december, totaal 5.405 bezoekers. Het totale jaarlijkse aantal aankomsten uit Colombia in 2023 bereikte een indrukwekkende 39.414, wat een aanzienlijke toename laat zien in de affiniteit van Colombiaanse bezoekers met Curaçao.

Canada en Brazilië leverden beiden ook een aanzienlijke bijdragen aan het recordjaar van 2023. Ze noteerden een opmerkelijke groei van respectievelijk 165% en 164%. Het succes in deze markten werd toegeschreven aan consistente promotie-inspanningen, een toename van de vliegtuigcapaciteit en strategische samenwerkingen.

December 2023 zag in totaal 180.526 bezoekers, inclusief verblijfstoeristen, cruisetoeristen en dagjesmensen. Het aantal cruisetoeristen registreerde een groei van 20% vergeleken met december 2022, totaal 114.684. In 2023 verwelkomde het eiland in totaal 1,3 miljoen bezoekers, een aanzienlijke groei ten opzichte van de 1 miljoen in 2022.

Curaçao viert de diversiteit van zijn herkomstmarkten en erkent de gezamenlijke inspanningen die hebben geleid tot deze opmerkelijke prestaties in 2023. Met nieuwe luchthavenservices, uitgebreide frequenties en gediversifieerde aanbiedingen kijkt het eiland uit naar het voortbouwen op deze successen en het verwelkomen van nog meer bezoekers in 2024.

Bron: www.curacaotouristboard.com

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …