Serena’s Art Factory

Serena’s Art Factory

Serena’s Art Factory: Where Love Comes in All Colors!

Vlakbij Hòfi Sint Joris, aan de oostkant van Curaçao, vind je Serena's Art Factory. Een artistieke werkplaats met een opvallende specialiteit: de Chichi-figuren. Maak kennis met deze unieke locatie en de culturele betekenis van de Chichi.

De Kunstproductie

Serena's Art Factory is het geesteskind van Serena Janet Israel, een Duitse kunstenaar met een passie voor kleur en vorm. De Art Factory fungeert als zowel een atelier als een productiecentrum voor diverse kunstwerken. Van levensgrote sculpturen tot kleine souvenirs. De creaties worden lokaal gemaakt door bekwame vakmensen en dit gebeurt met zowel moderne als traditionele technieken.

De Chichi: Een Cultureel Symbool

Eén van de meest prominente producten van Serena's Art Factory is de Chichi. Deze kleurrijke Caribische figuur, met de hand vervaardigd en beschilderd door lokale ambachtslieden, heeft een speciale betekenis in de Caribische cultuur. In het Papiaments staat de naam “Chichi” voor de oudste zus of dochter. Omdat de moeders niet altijd thuis konden zijn, was de oudste dochter vaak verantwoordelijk voor de andere kinderen. Het leven van de Chichi’s staat dus in het teken van familie en het helpen van iedereen in het gezin. 

Ambacht met Sociale Impact

De beeldjes worden vaak ook door alleenstaande moeders beschilderd, die op deze manier kunnen zorgen voor een eigen inkomen. Ze worden met de hand gemaakt in de Serena’s Art Factory en moeders met nog kleine kinderen, mogen deze vervolgens ook thuis beschilderen om bij het gezin te kunnen zijn. De Chichi's zijn genummerd en gelinkt aan de kunstenaar die ze beschilderd heeft. Ze worden gemaakt in verschillende groottes en iedere Chichi is dus uniek.

Een Geregistreerd Merk

De Chichi® is meer dan alleen een kunstwerk; het is ook een geregistreerd handelsmerk. Dit waarmerk garandeert de authenticiteit en kwaliteit van elk stuk. Elk Chichi®-beeldje wordt geïnspecteerd, voorzien van een handelsmerk en geleverd met een verhaal. Chichi is geworteld in de Caribische samenleving en draagt bij aan het kleurrijke erfgoed van het eiland. Met een Chichi® weet je dat je een origineel stukje Curaçaose kunst bezit.

De Kunstenaar Achter de Kunst

Serena Janet Israel, de oprichter van Serena's Art Factory, is de drijvende kracht achter deze artistieke onderneming. Van oorsprong was zij restaurateur van kunstwerken in Duitsland. Ze vestigde zich op Curaçao na het maken van een wereldreis. Haar toewijding aan kunst, vakmanschap en gemeenschapsontwikkeling heeft Serena's Art Factory tot een inspirerende plek gemaakt.

Workshops en Bezoekmogelijkheden

Naast de productie van kunstwerken biedt Serena's Art Factory ook workshops aan voor zowel individuen als voor groepen. Hier kun je deelnemen aan schilderactiviteiten en je eigen kunstwerk creëren. Deze workshops bieden een interactieve ervaring voor bezoekers die de kunst dichterbij willen brengen.

Een Must-Visit Bestemming

Of je nu een kunstliefhebber bent, een betekenisvol souvenir zoekt, of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring op Curaçao, Serena's Art Factory is een bestemming die je niet mag missen. Gelegen in de omgeving van Hòfi Sint Joris, biedt het een inkijkje in de levendige kunstscene van het eiland en de betekenis van de Chichi in de lokale cultuur.

Meer weten over Chichi en Serena’s Art Factory? Kijk op: www.chichi-curacao.com.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …