Sprintevenement Curaçao

Sprintevenement Curaçao

Op 28 april zal het Ergilio Hato Stadion in Willemstad bruisen van atletisch talent tijdens een spannend sprintevenement, georganiseerd door de atletiekbond van Curaçao. Dit evenement markeert de terugkeer van enkele Nederlandse en Curaçaose atletieksterren naar deze baan, waaronder Femke Bol, Lieke Klaver en Churandy Martina. Het evenement vindt plaats slechts enkele dagen voor de WK Estafette op de Bahama's.

Het idee voor dit sprintevenement ontstond vanwege een Nederlands trainingskamp op het eiland, dat snel navolging vond bij andere landen zoals België, Zwitserland en Oekraïne. Vincent Kortbeek, technisch directeur van de Atletiekunie, benadrukt dat dit evenement niet alleen dient als voorbereiding, maar ook als eerbetoon aan de atleten van Curaçao.

Thuiswedstrijd voor Bonevacia

De Nederlandse estafetteploeg zal vertegenwoordigd worden door Liemarvin Bonevacia, die zijn opwinding niet onder stoelen of banken steekt. Bonevacia, die al twaalf jaar niet meer op Curaçao heeft gelopen, kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd en de steun van zijn familie en vrienden op de tribune.

Naast de estafettes zullen er individuele sprintraces plaatsvinden over verschillende afstanden, variërend van 100 tot 400 meter. Voor Bonevacia wordt dit een bijzondere thuiswedstrijd, aangezien hij zijn sportieve carrière begon in hetzelfde stadion waar het evenement plaatsvindt. Hij koestert warme herinneringen aan dit stadion, met name vanwege zijn overwinning op Churandy Martina in 2008.

Bonevacia verwacht een enorme steun van het lokale publiek, vooral omdat hij en Martina de enige Curaçaose atleten zijn die ooit een olympische medaille hebben behaald, een prestatie die wordt gekoesterd in de geschiedenisboeken van het eiland. Met de steun van de gemeenschap en de aanwezigheid van internationale atletieksterren belooft het sprintevenement op Curaçao een spektakel van wereldklasse te worden.

Bron: sportnieuws.nl/atletiek

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …