Surfen op Curaçao

Surfen op Curaçao

In onze nieuwsbrief van juli 2023 hebben we al aandacht besteed aan het kitesurfen op de Sint Joris Baai, maar de mogelijkheden voor watersportliefhebbers zijn nog veel veelzijdiger in onze prachtige baai!

Golfsurfen

Om te (leren) golfsurfen op Curaçao is één ding essentieel… golven! De Sint Joris Baai is een ideale plek om te leren golfsurfen. Beginnende en onervaren golfsurfers kunnen hier goed terecht vanwege de rustige omstandigheden. Voor de ervaren surfers zijn de hoge golven en sterke stroming bij Playa Kanoa een uitdaging.

Windsurfen

Met bijna altijd een stevige wind is Curaçao een paradijs voor windsurfers. Februari is de beste maand om te windsurfen en het Spaanse Water is dé plek om deze sport te leren. Deze beschutte lagune is de ideale omgeving om vertrouwd te raken met de basisprincipes van windsurfen. Voor de meer ervaren surfers biedt Sint Joris Baai een uitdagende omgeving.

Playa Kanoa en Klein Curaçao

Playa Kanoa is de ultieme spot voor ervaren golfsurfers, met hoge, snelle golven die op het rif breken. Deze locatie vereist wel enige vaardigheid, maar wordt derhalve door de ervaren watersporters vaak beschreven als fenomenaal. Als je er echt een dag op uit wilt is een bezoek aan Klein Curaçao ook echt een aanrader. Met het kristalheldere water en een mogelijke ontmoetingen met zeeschildpadden of dolfijnen, is surfen op deze locatie echt een onvergetelijke ervaring.

Caracasbaai en het Spaanse Water

Caracas Baai biedt een uitstekende plek om windsurfen op zee te leren en het Spaanse Water is ideaal voor het leren van de basis. Met een constante bries en rustig water is het Spaanse Water perfect voor beginners. Hier kan men zich de techniek eigen te maken en kun je echt te leren genieten van het windsurfen.

Surfspot Curaçao

Bij Surfspot Curaçao wordt hiervoor de ideale omgeving geboden. Met ultra-brede beginnersplanken en lichte zeilen kunnen beginners snel en veilig vooruitgang boeken in het windsurfen. Een team van professionele instructeurs staat klaar je te begeleiden bij jouw windsurf avontuur. Surfspot Curaçao ligt naast de Marina, tegenover het strand van de Caracasbaai. Het biedt mogelijkheden voor zowel beginners als voor ervaren surfers. Ook hebben zij een uitgebreid lesprogramma voor kinderen.

Voor meer informatie: https://surfspotcuracao.com

En als je het dan een beetje onder de knie hebt, bieden Hòfi Sint Joris en haar unieke omgeving een scala aan mogelijkheden voor surfers van alle niveaus. Of je nu golfsurft, windsurft of kitesurft, er is voor elk wat wils in onze prachtige Sint Joris Baai. Er is toch geen betere plek om te genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft?

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …