Voortgang ontwikkelingen

Voortgang ontwikkelingen

De ontwikkeling van Hòfi Sint Joris is in volle gang. Naast de voorspoedige kavelverkoop (zie overzicht van de voortgang in het onderstaande) zijn er reeds grote stappen gemaakt in het aanleggen van de infrastructuur. Het grondwerk van de secties A, B, C en D en van het eerste deel van de gebiedsontsluitingsweg (de weg die de eerste vier secties met elkaar verbindt) is inmiddels gereed.

Dit grondwerk bestond uit het uitgraven van de bovenste grondlaag en deze te vervangen door een grondsoort met een grotere druksterkte. Tevens zijn de betonnen banden, ter opsluiting van het wegdek, aangebracht in Sectie A, B, C en D en langs het eerste deel van de gebiedsontsluitingsweg.

De middenberm van de hoofdweg, vanaf het portiersgebouw van Koraal Tabak tot aan de ingang van Hòfi Sint Joris, is voorzien van een rij kokospalmen en het portiersgebouw is netjes gerenoveerd. Er is een nieuwe hoofdwaterleiding van ongeveer 1000 meter aangelegd, vanaf Sta. Catharina tot aan Hòfi Sint Joris. Een 200 mm gietijzeren leiding met cementvoering.

Tevens zijn er waterleidingen aangelegd in de secties A en B. Deze delen zijn reeds getest en goedgekeurd door Aqualectra. Het beheer hiervan is reeds aan hen overgedragen en de eerste woningaansluitingen in deze secties zijn reeds in gebruik.

Voor wat betreft de elektriciteit is er vanaf Sta. Catharina een hoogspanningsaansluiting t.b.v. het gehele plan aangelegd tot aan het nieuwgebouwde trafostation in Sectie B. Dit station voedt de secties A en B. De laagspanning 220V voor deze secties is gebruiksklaar en de eerste woningen hebben reeds een stroomaansluiting.

In de secties A en B zijn er reeds mantelbuizen voor het glasvezelnetwerk geplaatst. Er zijn nu tijdelijke datavoorzieningen (directioneel wifi) voor de eerste woningen, totdat het fiber-to-the-home-netwerk operationeel is. Dit glasvezelnetwerk zal worden beheerd door Aqualectra.

Wij zijn zeer tevreden over de ontwikkelingen en houden u in de volgende edities van deze nieuwsbrief graag op de hoogte van het verdere verloop.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …