Mountainbiken met WannaBike

Mountainbiken met WannaBike

Curaçao staat vooral bekend staat om zon, zee en strand, maar het herbergt ook een verrassende en avontuurlijke kant voor liefhebbers van mountainbiken. In het hart van deze opwindende activiteiten bevindt zich WannaBike, een initiatief dat zowel de jongere generatie, als de doorgewinterde fietsers aanspreekt.

In 2019 is de WannaBike KidsClub opgericht. Wat begon als een club voor kinderen tussen 6 en 12 jaar, is in de loop van de tijd geëvolueerd om ook oudere kinderen te betrokken te houden bij het fietsen. Elke zaterdagmiddag verzamelt een groep jonge, enthousiaste fietsers zich om off-road te gaan fietsen. Verdeeld in vijf groepen op basis van leeftijd en ervaring, verkennen ze uitdagende routes op plekken als Koraal Tabak, Sint Jorisbaai, Caracasbaai schiereiland, Jan Thiel, Den Dunki, Kabouterbos en Julianadorp.

De begeleiders van de KidsClub zijn een combinatie van gepassioneerde fietsende ouders en ervaren trainers. Ze delen niet alleen hun liefde voor het fietsen, maar ook hun educatieve passie in het omgaan met de kinderen. Vorig jaar werd er zelfs een trainer vanuit Nederland ingevlogen om de lokale begeleiders te trainen en hun skills te verbeteren.

Naast het trainen en de off-road tours moedigt de WannaBike KidsClub de jeugd ook aan om deel te nemen aan wedstrijden en fietsevenementen, zowel lokaal als in de omgeving van Curaçao. Hiermee geven ze een aanzet tot avontuur, bevorderen de gemeenschapszin en stimuleren de competitieve geest van de nieuwe generatie fietsers.

WannaBike Tours: Fietsen met een Historische Twist

Voor degenen die op zoek zijn naar een kennismaking met de geschiedenis en cultuur van Curaçao, biedt WannaBike eveneens unieke Tours. Deze begeleide mountainbiketochten nemen deelnemers mee door een intrigerend landschap van forten, plantages, landgoederen, mangrovebossen en grotten langs de ruige noordkust. Dit is niet alleen een kans om te fietsen, maar ook om echt iets te leren over het eiland, dat verder gaat dan het gebruikelijke toeristische beeld.

Een hoogtepunt van de WannaBike-ervaringen is het fietsen in de prachtige omgeving van Koraal Tabak en de Sint Joris Baai. Deze locatie biedt gevarieerde paden, van technisch uitdagende routes tot schilderachtige tracks met adembenemende uitzichten. De beroemde 'Kueba Koraal Tabak', oftewel de Koraal Tabak-grot, biedt een unieke ervaring tijdens het fietsen, maar ook het panoramisch uitzicht op onder andere Bonaire is een kers op de taart.

De mountainbike trails rondom de Sint Joris Baai zijn geschikt zijn voor diverse vaardigheidsniveaus en brengen voor ieder wat wils. Enkele opmerkelijke trails in dit prachtige gebied zijn:

De Cactus Trail

Een kronkelend enkel spoor dat een mix biedt van technische secties en gladdere terreinen, omringd door de unieke flora van de regio.

De Endless Summer Trail

Zoals de naam al aangeeft, biedt deze trail een uitgebreid avontuur met veranderende landschappen, waarbij fietsers zowel uitdagende als meer ontspannen secties doorkruisen.

De Stoel

Deze trail biedt prachtige uitzichten onderweg en beloont fietsers met schilderachtige vergezichten terwijl ze het pad navigeren.

De Ottevanger en Secret Trail

Voor degenen die op zoek zijn naar technische uitdagingen, bieden deze trail een mix van lastige secties, wat een opwindend element toevoegt aan de rit.

Kueba Koraal Tabak

Een absolute must-visit plek! Deze trail leidt naar een grote grot die ook echt toegankelijk en vanaf de top van deze heuvel kun je op een heldere dag een glimp opvangen van het naburige eiland Bonaire.

Zowel beginners als ervaren fietsers kunnen genieten van de schoonheid van de omgeving terwijl ze hun grenzen verleggen. Onder de professionele begeleiding van de WannaBike gidsen is een onvergetelijke mountainbike-ervaring in deze prachtige natuurlijke omgeving voor iedereen weggelegd.

WannaBike weet avontuur, educatie en de schoonheid van Curaçao op een unieke manier samen te brengen. Of je nu een kind bent dat op zoek is naar fietsplezier, een avontuurlijke ziel die het eiland wil verkennen via historische routes, of gewoon nieuwsgierig bent naar het technisch goed leren fietsen, WannaBike biedt een boeiende en onvergetelijke ervaring in de omgeving van Hòfi Sint Joris.

Voor meer informatie: wannabikekidsclub@gmail.com / info@wannabike.com / +599 9 527 3720.

Gerelateerde Nieuwsberichten

Koningsdag 2024
Koningsdag 2024

Koningsdag, gevierd op 27 april, staat symbool voor meer dan de verjaardag van Koning Willem-Alexander; het is een dag die de culturele verbinding tussen Nederland en Curaçao in de schijnwerpers zet. Het feest heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een levendig en kleurrijk evenement, waarbij zowel de lokale bevolking als …

Hòfi Sint Joris Sportveld
Hòfi Sint Joris Sportveld

Omdat op Hòfi Sint Joris recreatie wordt gezien als een belangrijk aspect van een fijne woonomgeving, besteden wij in onze projectontwikkeling extra aandacht aan de zogenaamde groenstroken in ons verkavelingsplan. Met name het kunstgrassportveld dat aangelegd wordt bij sectie A is onze trots! Het sportveld …

Maak kennis met…
Maak kennis met…

Richène Steba, geboren en getogen op Curaçao in de wijk Mundu Nobo, brengt zijn expertise in elektrotechniek tot uiting in zijn rol bij Hòfi Sint Joris. Na zijn studie aan de St. Jozef LTS heeft Richène verschillende grote bedrijven op het eiland gediend, waaronder de Dokmaatschappij en OGEM, een energiebedrijf dat een bouwconcern …